Wie ben ik


Ik ben Rosemarijn Gelauff en dolblij met mijn huidige maatje Dívka, een Cesky Fousek geboren 26 november 2018.

Met haar ben ik opnieuw gestart met de jachttraining van een jonge staande hond. Als instructeur vind ik het belangrijk dat ik zelf ook weer aan den lijve ervaar wat het betekent een jonge hond te trainen. We beleven samen daar ontzettend veel plezier aan en anderzijds leert Dívka mij weer heel veel, hetgeen ik weer kan gebruiken in de trainingen die ik geef.



Jaren geleden begon ik als kynologisch instructeur gehoorzaamheidstrainingen te geven. Al snel kwam ik erachter dat dit geen uitdagende trainingen zijn en het naar mijn idee anders kon. Op zoek naar meer uitdaging en plezier, kwam ik terecht in de wereld van jachttrainingen. Na mijn pensioen startte ik mijn jachthondenschool ‘Honden op het spoor’, waarin werken met respect en plezier bovenaan in het vaandel staat.



Zoals op mijn homepage te lezen is, is het fysiek voor mij niet haalbaar meer in het veld te staan en wordt mijn geliefde jachthondenschool overgedragen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de school zal blijven bloeien.





Bijna 25 jaar ervaring


Ook de kleinkinderen delen mee in de ervaring

Van twee van mijn vorige honden Caspar de Airedale terriër en Toby de ruwharige teckel, had ik al ontzettend veel geleerd rondom jachttraining en zweetwerktraining en was ik door hen geïnspireerd geraakt daarin verder te gaan. Jaren terug was ik immers werkzaam als Kynologisch instructeur, maar ik wilde meer. Vooral had ik veel belangstelling voor het met plezier werken met je hond zonder de druk van allerlei verplichte kunstjes en examens.

Bij JHSA kwam ik toen in aanraking met het zweetwerk en de jachttraining. Geïnteresseerd in de ins en outs van het zweetwerk heb ik in den lande meerdere workshops gevolgd en informatie vergaard omtrent de verschillende visies op het zweetwerk. Zweetwerk als wedstrijdsport met je hond of de training naar het echte veldwerk: de natuur nazoek. Ik werd enthousiast over de werkwijze van Jan Brand. Jan gaf zweetwerktraining waarbij zoveel mogelijk het natuur nazoek werd benaderd. Nadat ik op zijn terrein in Ulvenhout de basis en gevorderden cursus had gevolgd heb ik ook bij Jan de opleiding zweetwerkinstructeur gevolgd. Het les geven zit mij in het bloed, daarnaast was ik dus reeds kynologisch instructeur en werd dit een mooie aanvulling.


Geïnteresseerd in de jachttraining was ik ook lid geworden van de KNJV en haalde ik met Toby met succes de C en B proef. Bij de KNVJ steelde Toby de show met het werken voor de B proef. Met Caspar hebben we ook een aantal jaren jachttraining gedaan, waarmee hij heeft bewezen dat ook niet-jachthonden prima een jachtraining kunnen doen!


in januari 2012 ben ik gestart met mijn eigen hondenschool. Aanvankelijk gestart als Teckels op het spoor waaide het enthousiasme over naar andere rassen en is het daaroor Honden op het spoor geworden. Blijf de agenda volgen om te zien of er trainingen/workshops voor jou zijn.


De KJV heeft een paar jaar geleden besloten een aparte opleiding te starten voor jachthondentrainer, immer ieder deed het op zijn eigen manier, gericht op de Orweja proeven. In maart 2018 behaalde ik het diploma jachthondentrainer.

Uitgangspunten

Uitgangspunt bij mijn trainingen zijn: het gaat niet om het presteren, maar om het met plezier werken voor zowel hond als baas! In de trainingen wil ik ruimte geven voor zowel recreatieve wensen als wensen die gericht zijn op het behalen van een specifiek doel. Dit laatste alleen als er geen dwang achter gezet wordt. We willen hondvriendelijke trainingen en zullen daarom voorjagers die zich hondonvriendelijk gedragen hierop wijzen en indien nodig verzoeken de training te verlaten.

Uitgangspunt specifiek voor de zweetwerktraining: voorjager en hond zijn een team, door goed zweetwerk het gewonde wild 'redden' en de natuur beschermen, dan wel lekker met je hond aan het werk zijn.

Uitgangspunt specifiek voor de jachttraining: door een goede jachttraining tegemoet komen aan de passie van de hond! Ook hier wordt ruimte gegeven voor zowel jachthonden als niet-jachthonden. Alle rassen zijn welkom!